Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tansanian kuulumisia Nette Korhoselta

RED SCORPIOn joukkue uusissa peliasuissaRED SCORPIOn joukkue uusissa peliasuissa

NP-H avustamassa Tansaniassa

 Jalkapallo on kuningaslaji ja syitä siihen on monia. Yksi tärkeimmistä on, että sitä pelataan ympäri maapallon pienistä hökkelikylien hiekkalämpäreistä suurille ja kauniille luonnonnurmikentille. Jalkapallon pelaamiseen ei myöskään tarvita kalliita varusteita vaan palloksi kelpaa vaikka kangasrievut tiukaksi nyytiksi sidottuna, mikä mahdollistaa suuret harrastajamäärät kaikissa ikäluokissa. Kuningaslajin taktisuutta ei varmasti tarvitse edes mainita. Hienointa jalkapallossa on kuitenkin sen solidaarisuus, minkä osoitti myös Nilsiän Pallo-Haukat, kun se levitti joulunaikaan siipensä ja lennähti viemään jalkapalloaiheisen avustuksen Tansaniaan paikalliselle pienelle Red Scorpion joukkueelle.

Paikallisten ihmisten ansiot ovat Tansaniassa alhaiset ja joukkueella on haasteita saada kerättyä kaikilta pelaajilta yhden euron suuruista kuukausimaksua, jolla joukkue saa katettua välittömiä kuluja. Vaikka joukkue ei pysty suuria summia toimintaansa panostamaan, sen tavoitteet ja haaveet ovat korkealla. Heidän kiitollisuutensa ja riemunsa olikin suunnatonta, kun he saivat NP-H:n lahjoittamat peliasut, maalivahdin hanskat ja jalkapallot sekä treenejä helpottavat liivit ja merkkikartiot.

Red Scorpion koostuu 20 pelaajasta, mutta lisäksi harjoituksissa käy noin 15 muuta harrastajaa, mikä mahdollistaa, että joka arki-ilta, joukkue saa ison kentän pelit aikaiseksi. Tosin heidän kotikenttänsä ei enää täysimittainen ole, kun viereinen alakoulu on kasvanut ja rakentanut uuden rakennuksen kentän päälle. Pelaajia tämä ei harmita, sillä koulutus on hyvän elämän ehto lapsille. Myös jalkapallolla on positiivisia vaikutuksia nuorten miesten elämään, sillä jokailtaiset pelit kavereiden kanssa edesauttavat, etteivät nuoret ajaudu kaidalle polulle. Nuorilla miehillä on unelmana päästä pelaamaan isoja otteluita, minkä vuoksi he treenaavat ahkerasti, mutta unelman toteutuminen vaatii toki vähän onneakin.

Joukkue on harjoitellut yhdessä nyt viisi vuotta ja osallistunut joukkueen kotikaupungissa Dodomassa järjestettävään kortteliliigaan, jonka he ovat voittaneet useita kertoja. Vaikka kyseessä on alhaisin sarjataso, ovat palkinnot kuitenkin houkuttelevat. Voittajajoukkue saa nimittäin palkinnoksi lehmän tai kaksi vuohta, joiden lihat jaetaan pelaajien kesken.

Joukkueella ei aiemmin ollut yhtenäistä peliasua, mutta nyt uusien peliasujen myötä, he aikovat pyrkiä sarjatasoa ylemmäs pelaamaan ja siitä askel kerrallaan heillä on haaveissa nousta aina Tansanian ylimmälle sarjatasolle asti. Joukkue lähettää kiitokset Pallo-Haukoille, sillä he arvostavat ja kunnioittavat kovasti Haukkojen antamaa tukea ja toivottavat menestystä kaikille NP-H:n joukkueille. Lisäksi kaikki vinkit ja neuvot treenauksen ja taktiikoiden suhteen olisivat pelaajille tervetulleita, joten yhteistyötä NP-H:n kanssa tullaan kehittelemään myös jatkossa. Red Scorpionin sanoin: ”Thank you, we love you all.”

Red Scorpionin harjoitukset menossa.Red Scorpionin harjoitukset menossa.